Filtre disponibile
Opinel Trio Parallel set la cutie

Cuțite de feliat

Filtrează

Afișez singurul rezultat

În bucătărie, a felia înseamnă a tăia în felii subțiri. Prin urmare, un cuțit de feliat este utilizat pentru a tăia alimentele în așa fel încât să se obțină bucăți mici și delicate, sub formă de rotund, fâșie, julienne, cub etc. Toate alimentele pot fi feliate: legume, fructe, ierburi, carne, pasăre, pește.

Caracteristicile cuțitului de feliat

Feliatorul este de fapt un cuțit de bucătar european sau un japonez santoku . Într-adevăr, cuțitul de feliat are o lamă largă, variind în lungime de la 15 la 30 de centimetri. Această dimensiune mare face posibilă efectuarea unei varietăți de sarcini culinare și tăierea unei cantități mari de ingrediente într-un interval scurt de timp. Deoarece cuțitul de feliat are dimensiuni generoase, greutatea sa este, de asemenea, puțin mai mare. Această caracteristică oferă un control și o stabilitate mai mari atunci când tăiați. Lățimea confortabilă a lamei este utilă pentru zdrobirea ingredientelor precum usturoiul sau pentru transportul alimentelor tăiate. În cazul santoku, vârful este ușor curbat în jos, permițând o mișcare de pârghie eficientă care este mai puțin obositoare pentru mână. De asemenea, oboseala este redusă datorită tăișului ascuțit al lamei, care pătrunde ușor în alimente și cu o precizie remarcabilă. Rețineți că unele Santoku sunt împodobite cu gropițe pe lamă, împiedicând lipirea alimentelor de aceasta. Cuțitul de feliat este forjat din oțel inoxidabil, oțel carbon sau ceramică. Oțelul inoxidabil este popular pentru rezistența sa la coroziune și pentru întreținerea ușoară. Lamele din oțel carbon și ceramică sunt apreciate pentru ascuțimea lor excepțională, de lungă durată. Cu toate acestea, ele sunt fragile și nu ar trebui utilizate pentru tăierea oaselor sau a alimentelor tari sau congelate. Mânerele vin într-o gamă largă de materiale, de la… În bucătărie, a felia înseamnă a tăia în felii subțiri. Prin urmare, un cuțit de feliat este utilizat pentru a tăia alimentele în așa fel încât să se obțină bucăți mici, delicate, sub formă de rotund, fâșie, julienne, cub… Toate alimentele pot fi feliate: legume, fructe, ierburi, carne, pasăre, pește.

Caracteristicile cuțitului de feliat

Feliatorul este de fapt un cuțit de bucătar european sau un japonez santoku . Într-adevăr, cuțitul de feliat are o lamă largă, variind în lungime de la 15 la 30 de centimetri. Această dimensiune mare face posibilă efectuarea unei varietăți de sarcini culinare și tăierea unei cantități mari de ingrediente într-un interval scurt de timp. Deoarece cuțitul de feliat are dimensiuni generoase, greutatea sa este, de asemenea, puțin mai mare. Această caracteristică oferă un control și o stabilitate mai mari atunci când tăiați. Lățimea confortabilă a lamei este utilă pentru zdrobirea ingredientelor precum usturoiul sau pentru transportul alimentelor tăiate. În cazul santoku, vârful este ușor curbat în jos, permițând o mișcare de pârghie eficientă care este mai puțin obositoare pentru mână. De asemenea, oboseala este redusă datorită tăișului ascuțit al lamei, care pătrunde ușor în alimente și cu o precizie remarcabilă. Rețineți că unele Santoku sunt împodobite cu gropițe pe lamă, împiedicând lipirea alimentelor de aceasta. Cuțitul de feliat este forjat din oțel inoxidabil, oțel carbon sau ceramică. Oțelul inoxidabil este popular pentru rezistența sa la coroziune și pentru întreținerea ușoară. Lamele din oțel carbon și ceramică sunt apreciate pentru ascuțimea lor excepțională, de lungă durată. Cu toate acestea, ele sunt fragile și nu ar trebui utilizate pentru tăierea oaselor sau a alimentelor tari sau congelate. Mânerele sunt disponibile într-o gamă largă de materiale, de la cele sintetice până la cele mai nobile, din lemn rezistent la putrezire. Indiferent de caz, acestea sunt întotdeauna ergonomice și au o suprafață de prindere plăcută pentru un echilibru perfect în mână. Caracteristicile cuțitului de feliat îl fac unealta ideală pentru a tăia ierburi aromatice, a face tocat usturoi, ceapă, praz, dar și ciuperci, pui, vită sau porc. Rețineți că unele cuțite de servit de la mărcile Opinel sau Victorinox pot fi utilizate ca tăietoare de fructe și legume . Detalii